pühapäev, 3. aprill 2016

Jääaja Keskuse külastus

Enne koolivaheajale suundumist käis 5.a klass koos 5.b klassiga tutvumas Jääaja Keskusega. Enne kui me keskusesse pääsesime, said kõik huvilised Saadjärve jääl käia. Jää oli tugev ja õnneks ei olnud võimalustki läbi jää vajuda.
Jääaja Keskuses võttis meid vastu giid, kes alustas küsimusega:,,Miks asub Jääaja Keskus just selles kohas?" Palju teadsid, et just see koht on oma asukoha poolest just kõige õigem näitamaks erinevaid elukeskkondi aastatuhandete jooksul. Jääaja Keskus asub nimelt Vooremaa keskmes, Saadjärve kaldal – see on piirkond, mis on tuntud just jääaja ning Kalevipoja muistendite poolest.

Väljapaneku alguses tervitas meid väike mammut.
Kõigil oli võimalus istuda koopas ja mõtiskleda koopainimese elu üle.
Õpilastele tutvustati erinevaid vitriine, kust võis leida erinevaid ajastuid, mis andsid hea ülevaate sellest, kuidas on Eesti loodus muutunud. Pärast üldist tutvumist jagati õpilased rühmadesse, jagati töölehed ning iga grupp hakkas tegelema teatud teemaga. Mõne aja pärast kuulas giid kokkuvõtteid ja eriti hoolsa kuulamise eest said tüdrukud kiita. Poisid olid sel korral hoopis passiivsemad, nii et mõnele tuli isegi muuseumis käitumist meelde tuletada!


Kui kohustuslik osa läbi, said kõik keskust ise edasi avastada.



Kokkuvõtteks võib öelda, et 2 tundi Jääaja Keskuses möödusid väga kiiresti ning kindlasti leidis ja sai igaüks midagi uut ja huvitavat teada.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar